Met een boontje voor koffie

Op een druilerige winterdag, kan een stomende kop koffie meer dan alleen je hart verwarmen. Gelukkig kent Geel verschillende plekjes om aan je trekken te komen, ook voor theeliefhebbers en zoetebekken!

Kothee9

Als één van de eerste koffiehuisjes in Geel, mag Kothee9 dit jaar 10 kaarsjes uitblazen.  Je kan niet enkel op adem komen met een klassiek maar heerlijk kopje koffie, je kan ook alle verschillende variaties ontdekken. De stille genieters kunnen wegdromen bij een perfect geserveerde latte machiatto. Diegene die eerder wat pit kunnen gebruiken, moeten zeker een Irish of een French koffie proberen. En ook voor de kleinste bengels staat er steeds een fristi of chocomelk koud. Naast het perfecte kopje koffie kan je ook kiezen voor een hartig stukje taart of een kommetje huisgemaakte soep. Kortom alles om heerlijk tot rust te kunnen komen.


Kolorkaffee

Kolorkaffee is een koffiebar die 3 jaar geleden haar plekje vond in hartje Geel. De kaart bestaat uit een groot aanbod koffie's, verse losse thee's, choco's met verse chocola en homemade frisdranken. Voor de mensen met honger zijn er elke dag hongerstillers en homemade taart.  Iemand zin in een Abracadabra met pure chocola of een Papa Maltezer met een dubbele shot espresso? Of toch maar een Major Tom en een Kokonita? Vraag gerust naar suggesties of meer uitleg over de kaart, ze helpen iedereen met veel liefde verder! Kijk zeker op de Facebookpagina voor meer info, weetjes en extra openingen!


JULIE’s

Geopend in 2015, is JULIE’S de jongste espressobar in Geel centrum.  Koffie en thee vormen hier de basis: je hebt voor de koffies niet alleen de keuze tussen de bereidingswijzen maar ook tussen verschillende koffiesoorten, en elke thee wordt gezet met verse en losse ingrediënten. Probeer ook zeker de DIY-chocomelk van JULIE's: gestoomde melk en zelfgekozen chocolade en extra marshmallows, smarties, maltesers,... naar keuze of een suggestie van het moment. Voor de kleine honger zijn er home made gebak, soep, ontbijtjes en suggesties van het moment. Ook Geelse streekproducten, fairtrade en biologische producten vinden bij JULIE'S een plaats!


Starbucks

In 2016 zorgde Thomas More voor een primeur in de Kempen: een “Starbucks Corner Café”, een volautomatische en stevig uit de kluiten gewassen coffeecorner waar de liefhebber terecht kan voor een 100 procent fair-tradekoffie met een brede waaier aan keuzemogelijkheden. Een espresso, een cappuccino, een latte macchiato, een caffé mocha,… zijn verkrijgbaar in drie verschillende formaten en te personaliseren met een extra expressoshot, een vanillesiroop,…. Ook theeliefhebbers komen aan hun trekken en de “hot chocolate” werd evenmin vergeten. Ook niet-studenten zijn welkom om aan hun Starbucksverslaving toe te geven, maar de corner is wel gesloten tijdens schoolvakanties en in het weekend.


Koffie De maan

Voor wie echt helemaal Geels wil gaan, is er uiteraard nog onze eigen Geelse koffie. Sinds 1933 brandt de familie Manendonckx haar eigen koffie onder de naam De Maan. Het resultaat is een lekker ambachtelijk bakje troost, met een kenmerkende zachte smaak. Je kan dit erkend streekproduct proeven in het Wijnhuis, bakermat van de familie Manendonckx, en verschillende andere horecazaken in Geel. Voor een overzicht en voor meer streekproducten kan je terecht op www.lekkergeel.be.