Joepie, Herfstvakantie!

Eindelijk herfstvakantie... tijd om de batterijen terug op te laden. Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet om er met het hele gezin weer een superleuke week van te maken. Lekker buiten spelen in de frisse lucht of even binnen opwarmen als het zonnetje het laat afweten. De herfstvakantie gaat weer veel te kort zijn!

1. Met z’n allen naar de Binnenspeeldag

Binnenspeeldag

Kom je op maandag 31 oktober uitleven op de jaarlijkse Binnenspeeldag in de nieuwe sporthal De Doelen met springkastelen, dansinitiaties, tafelvoetbal, miniworkshops theater, dans, muziek en zang en nog veel meer.


2. Een duikje in het zwembad

Zwembad

Als je buiten niet nat wilt worden, dan doe je het toch gewoon in het zwembad? Sportievelingen kunnen baantjes trekken in het 25-meterbad, snelheidsduivels glijden van één van de glijbanen het water in en durvers wagen zich aan de hoge springplank. Ook de wildwaterbaan en het bubbelbad zullen je zeker bekoren. Voor de allerkleinsten is er een kinderbad in ware piratenstijl. Waterpret gegarandeerd!


3. Kan jij ontsnappen uit “The Missing Link”?

The Missing Link

Vanaf 5 november heeft Geel zijn eigen Escape room: “The Missing Link” is dé reallife game sensatie van dit moment! The Missing Link is gebaseerd op de klassieke ‘escape the rooms’ spellen uit Japan die op veel plekken ter wereld populair zijn. Spelers worden opgesloten in een simpele kamer met objecten waarbij ze het gevoel hebben in een computerspel terecht te zijn gekomen. Al zoekend naar aanwijzingen, raadsels en mysteries moet je binnen 60 minuten proberen te ontsnappen. Wat je nodig hebt is een scherpe geest, out of the box denken en teamwork. Lukt het je niet, dan zit je voor altijd opgesloten…


4. Op avontuur in het speelbos

Geen betere plek om kampen te bouwen en verstoppertje te spelen dan in het speelbos Engels Kamp aan het militair domein Kievermont. Je vindt er ook een uitdagend spelparcours en twee uitgewerkte kampen die je gewoon zo kan gebruiken om te spelen of nog verder kan uitbouwen. Of wat dacht je van een selfie aan de imposante legertank aan de ingang van het bos?


5. Ravotten in de binnenspeeltuin

Circus Bruul is één van de grootste binnenspeeltuinen van België. Kinderen kunnen zich uitleven op spectaculaire springkastelen, glijbanen, uitkijktorens en andere spelstructuren. Ook bij binnen- en buitenspeeltuin Kidoe zullen kinderen zich geen moment vervelen. Terwijl zij het spookhuis of de Tibetaanse brug onveilig maken, kunnen mama en papa genieten van een hapje en een drankje.


6. Zin in een spelletje bowling?

Bowlen met vrienden, familie en collega's staat garant voor gezelligheid en plezier. Tijd voor een bezoekje aan Bowling Bruul om uit te maken wie de meeste kegels om kan gooien en bowlingkampioen wordt.


7. Met Toontje door de Belse bossen

Herfst betekent dwarrelende bladeren en kastanjes zoeken maar ook kleurrijke paddenstoelen die je vanaf de bosrand stiekem begluren. Wie weet zie je wel een kabouter voor zijn huisje genieten van de najaarszon. Zin in een lekkere herfstwandeling? Dan vormen de Belse bossen vormen het ideale decor.


8. Naar de bioscoop

Wie een filmpje wil meepikken, kan hiervoor terecht in de Studio Filmtheaters op de Werft. Voor straffe cinema en sterke films ben je in deze bioscoop met 4 luxueuze zalen aan het juiste adres. Zak onderuit met een bakje popcorn en geniet!


9. Los een moord op in het Gasthuismuseum

Fan van mysterie? Trek dan je detectivekostuum aan en los de moord in het Gasthuismuseum op. Zoek in het museum naar de moordplaats, het moordwapen en... de moordenaar. Dit leuke spel kan individueel, met je familie of in groep gespeeld worden.

Genoeg inspiratie. Tijd voor actie.
Deel jouw mooiste herfstfoto met ons op sociale media via #vrijetijdgeel. Veel plezier!