Geel nodigt uit!

De dagen duren langer, het zonnetje komt steeds vaker door de wolken piepen en de agenda’s beginnen stilaan vol te staan met alle evenementen en activiteiten. Van bruisende dansfeesten in een nieuw jasje en stoere wandelingen op kindermaat tot kleurrijke kermissen voor groot en klein die al jarenlang in het collectieve geheugen van de Gelenaar staan gegrift,  het is soms moeilijk kiezen uit het enorme aanbod. Suggesties van experts in het vakgebied “evenementen” kunnen de keuze misschien makkelijker maken? Wij vroegen een aantal evenement-experts alvast naar hun persoonlijke favoriet!

Vera Celis
burgemeester van Geel

Waar ik het meest naar uitkijk? De Boekenmarkt! Lezen doe ik nog steeds het liefst in 'echte' boeken, E-books zijn minder aan mij besteed. Als ik lees, wil ik 'boek' voelen en 'boek' ruiken. De wijsheid die je in een bibliotheek ruikt is zo uniek. Op de leuke ouderwetse manier voorlezen uit boeken, terwijl kinderen luisteren en waarschijnlijk vanuit hun eigen fantasie, daar een eigen film bij maken, zalig. Lezen is tijd maken voor jezelf, is begeesterd worden door het verhaal en er 'het mijne' van denken.

Ik kan gewoon niet voorbij een boekenwinkel of een boekenkraam. Een volledige muur met boeken, vind ik de max in een huis, ik heb zelf al een halve muur vol en ik hoop zeker 100 jaar te worden om die nog allemaal gelezen te krijgen.


Nadine Laeremans
Schepen van evenementen en stadsanimatie

Ik kijk het meeste uit naar de 5-jaarlijkse Eurofeesten die deze zomer weer doorgaan. Ik ben zelf de voorbije edities gastgezin geweest en heb gezien en ondervonden hoe op korte tijd enorm hechte vriendschappen ontstaan. De gastvrijheid, de samenhorigheid en de open deuren in alle parochies vind ik ongelofelijk mooi om te zien.

En de activiteiten die door Toerisme in het centrum georganiseerd worden tijdens dat weekend, zoals het Spel Zonder Grenzen, de Europese markt en de vele optredens, zorgen voor de sfeer van een groot volksfeest dat de hele gemeenschap samen brengt. Voor mij komt de Geelse Barmhartigheid waar we zo bekend voor staan daar echt perfect naar voren!


Jan Vanlommel
politiecommissaris en strategisch coördinator gebeurtenissenbeheer

Persoonlijk kijk ik elk jaar enorm uit naar Geel Zomert. Niet alleen omdat het dan “zomer” is, maar vooral voor de wekelijkse portie muzikale beleving, gezelligheid en het weerzien met oude bekenden, vrienden. Altijd aanleiding voor een gezellige babbel die dikwijls een vervolg kent in één van de Geelse horecazaken.

De opening van Palmenmarkt is ook een jaarlijkse traditie die weliswaar een hoop werk met zich brengt voor mij en mijn collega’s maar die je als rasechte Gelenaar niet zomaar voorbij kunt laten gaan. Ondertussen zijn veel “forains” geen onbekenden meer voor mij.
Dit jaar wil ik zeker eens één van de Streekproducten- en ambachtenmarkten opzoeken.


Marcel Verachtert
Voorzitter Zeuntcomité

Hoe meer volk, hoe beter, wat mij betreft, dus ik kijk vooral uit naar evenementen zoals Geel Zomert en de Eurofeesten. Die brengen voor het Zeuntcomité veel werk met zich mee, maar als mens kan ik enorm genieten van de lachende gezichten, de leuke babbels en de geheven (Zeunt)glazen.

Door de vele evenementen waar ik aan meewerk, heb ik heel veel fijne Gelenaars leren kennen, dus het is altijd een hartelijk weerzien wanneer ik hen op een activiteit tegen kom.

 


Warre Driesen
Zoontje van het diensthoofd Toerisme en Stadsanimatie

Als mijn papa aan het werken is op een evenement, ga ik vaak samen met mijn broertje een kijkje nemen. Er is altijd wel leuke kinderanimatie voorzien, maar mijn lievelingsactiviteit is ons helemaal op het lijf geschreven: Geel Springt! Een Markt vol springkastelen én een go-cartparcours tussen de fonteinen, ik wist vorig jaar niet waar eerst beginnen.  Papa wil nog niet zeggen wat er dit jaar allemaal gepland staat, maar ik ben er zeker van dat het nog spannender en cooler gaat zijn!

 

 

Wil jij je agenda up to date houden? Neem dan regelmatig een kijkje bij onze evenementen en blijf op de hoogte!