14 ideetjes voor 14 februari

Valentijn nadert met rasse schreden en dus loopt ook de zoektocht naar een creatief cadeau of een romantische activiteit op volle toeren. Laat je inspiratie je volledig in de steek? Dan spelen wij graag Cupido met een lijstje vol unieke en vooral Geelse ideetjes.

1.Geelse Hartjes

De liefde van de man (en vrouw) gaat door de maag en geen enkel streekproduct straalt zoveel liefde uit als de Geelse Hartjes. Het hartvormig boterkoekje is gevuld met marsepein en een dun laagje abrikozenconfituur en is afgewerkt met amandelen. Het koekje symboliseert eigenlijk de Barmhartige Stede die Geel is. Maar op de liefste dag van het jaar, geven wij er graag een warmhartige en romantische draai aan. Dat wordt een zoete verovering!


2.Een avondje cinema

Lekker dicht tegen elkaar aankruipen in de cinema, toch nog steeds dé perfecte Valentijnsdate? In de vernieuwde zalen van Studio Filmtheaters kan je gezellig samen onderuitzakken bij de allerlaatste romantische kaskraker. Liefde is… samen een popcorn delen (en je lief de film laten kiezen).


3.In hogere sferen

Ben jij in de wolken met je partner? Neem het eens letterlijk en boek een ballonvlucht. Zorg dat je niet enkel oog hebt voor elkaar, want het uitzicht over Geel is adembenemend! Blijf je liever stevig op de grond? Ook dan kan je scoren: maak van een koetsrit door Geel het hoogtepunt van je dag.


4.Wellness

Samen tot rust komen in de sauna of tijdens een massage kan een ideale start of afsluiter zijn van deze Valentijnsdag. Bij de verschillende privésauna’s in Geel kan je terecht om samen te ontspannen en te genieten van elkaars gezelschap.


5.Lievekenswandeling

Breng wandelschoenen, een glimlach en je lieveke mee voor deze liefdevolle wandeling in de Belse bossen. De Geelse gidsen nemen je mee langs de geschiedenis van Valentijn, met interessante weetjes, lieve anekdotes en lekkere proevertjes.


6.Poëtische ziel

Kruip in je pen en verklaar je liefde in de stijl van Shakespeare of ga voor een grappige toets en schrijf een limerick. Maak je poëtische cadeau compleet met een voordracht aan de gedichtenboom in de Belse bossen. Geraak je moeilijk uit je woorden? Laat je inspireren door de grootste schrijvers in de bibliotheek.


7.Lekker Geel

Verras je partner met een heerlijk ontbijt op bed of een uitgebreid thuisbereid diner. Wil je tegelijkertijd de liefde verklaren aan onze Barmhartige Stede? Gebruik dan streekproducten als basis voor je menu. Voor een overzicht van alle Geelse lekkernijen of leuke recepten kan je een kijkje nemen op www.lekkergeel.be.


8.Citytrip in eigen stad

Willen jullie er graag even tussenuit maar heb je geen tijd of budget om een verre reis te maken? Ga dan op romantische citytrip hier in Geel: boek een kamer in één van de hotels of B&B’s, reserveer een Valentijnsmenu bij één van de vele restaurants en brasseries en ontdek de rijke Geelse geschiedenis tijdens de stadswandeling. Je zal versteld staan!


9.Een muzikale noot

Wat je plannen ook zijn met Valentijn, het juiste streepje muziek zorgt altijd voor de juiste sfeer. Die house-cd’s uit je puberjaren laat je beter achterwege, dus een uitbreiding van je platencollectie met romantische klassiekers kan nodig zijn. Gelukkig kan je in Geel bij Tony’s Muziekhuis terecht voor de soundtrack van je liefdesleven.


10.Samen genieten van een zonsondergang

Het landelijke karakter en het fraaie groen van Geel zorgen voor een aantrekkelijk decor en prachtige zonsondergangen. Zo kan je onder andere aan de Dekshoevevijver in Ten Aard of langs het kanaal tot rust komen aan het water terwijl de zon ondergaat.


11.Matching tattoos

Voor de durvers is samen tatoeages laten zetten een originele manier om te tonen dat jullie samen horen. Je kan samen dezelfde tattoo laten zetten of 2 verschillende tekeningen die samen het verhaal van jullie liefde vertellen. Er zijn tal van tattoo-artiesten in Geel die jullie graag verder helpen in jullie zoektocht naar het ideale plaatje.


12.Samen schaatsen

Voor de actievere romantici is schaatsen het perfecte tijdverdrijf. De ijsbaan van Lissenvijver is overdekt met een luxueuze kadertent en heeft een prachtig uitzicht over de natuur. Na een paar rondjes hand in hand over het ijs, kan je samen opwarmen met een glaasje bubbels, een warme chocomelk of een glühwein.


13.De klassiekers

Met een klassieker kan je niet fout gaan! Bloemen, juwelen, chocolade of lingerie blijven bovenaan de lijst van Valentijnscadeaus staan. In Geel centrum vind je zeker een winkel waar je terecht kan voor je ideale geschenk.


14.Een aanzoek

De ultieme valentijnsverrassing? Door 1 knie gaan natuurlijk! Laat je aanzoek weerklinken door de speakers in de Nieuwstraat, schakel Geel FM in voor een aanzoek live on air, organiseer een flashmob op het Marktplein of laat je aanzoek verschijnen op de digitale infoborden… Mogelijkheden genoeg om van je aanzoek een onvergetelijk moment te maken!