Kerst in Geel

In Geel is er tijdens elk seizoen wel iets te beleven, maar het kerstseizoen is toch wel extra magisch. Zie je door de kerstbomen het bos niet meer? Wij helpen je graag op weg met een overzicht van het aanbod tijdens de eindejaarsperiode.

1.Fotoshoot in de Kerststal

Elk jaar een originele kerstkaart versturen is geen makkelijke opdracht, maar dit jaar helpen wij je daar graag bij. Kom op zondag 11 december tussen 13u30 en 16u30 naar de kerststal op de Markt in Geel om een originele kerstfoto in een uniek decor te laten nemen door onze fotografen. Achteraf kan je je foto downloaden met een originele kader en versturen aan al je vrienden en familie.


2.Kerstshoppen 11 en 18/12

Kom tijdens de eindejaarsperiode gezellig shoppen in Geel Centrum. Het perfecte eindejaarscadeau en de leukste outfit voor de feesten vind je dichtbij huis in de winkelstraten van Geel. Warm je na het winkelen op in één van de vele horecazaken en maak er een leuke dag van. De winkels zijn extra geopend op zondag 11 en 18 december van 13u tot 18u.


3.Kerstmusical

Tijdens het weekend van de kerstmarkt kan je in Geel naar goede gewoonte genieten van een kerstspektakel. Dit jaar zal dat ook het geval zijn en kan je op zaterdag 17 en zondag 18 december in fuifzaal De Waai komen kijken naar de musical “De Klokgeesten”. De ticketverkoop loopt als een trein. Haast je dus naar het infokantoor van Toerisme om nog een plaatsje te bemachtigen.


4.Kerstmarkt

De kerstperiode is ook in Geel de gezelligste periode van het jaar. Op zaterdag 17 december van 14u tot 23u en op zondag 18 december van 14u tot 19u kan je gezellig kuieren op onze grootse kerstmarkt, waar lokale verenigingen lekkere hapjes en dito drankjes aan de man brengen in een honderdtal prachtig uitgebate kraampjes. Voor de allerkleinsten is er tal van animatie voorzien met als hoogtepunt een kans om de echte Kerstman of de personages Anna, Elsa en Olaf uit de Disneyfilm Frozen te ontmoeten.


5.Beklimming kerktoren

Wil je de kerstmarkt eens van een andere kant bekijken? Wat denk je van de bovenkant? Op 17 en 18 december krijg je de kans om de toren van de Sint-Amandskerk te beklimmen. Vanop de toren van bijna 60 meter heb je niet alleen een prachtig uitzicht op de kerstkraampjes, maar ook over heel Geel. Onderweg naar boven vertelt een gids je over de geschiedenis van deze majestueuze kerk. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar in het infokantoor van Toerisme voor 1 euro per persoon.


6.Kerststallententoonstelling

Blijf je liever met de twee voeten stevig op de grond? Ook rond het marktplein kan je je ogen de kost geven. Elk jaar stelt Gelenaar Theo Van Nueten zijn prachtige collectie kerststallen tentoon tijdens de eindejaarperiode. Dit jaar worden de kunstwerkjes ondergebracht in een leegstaande handelszaak op Markt 33, op een boogscheut van de echte kerststal en dit van vrijdag 16 december tot en met woensdag 28 december. Naast de miniatuurkerststallen van Theo bestaat de tentoonstelling ook uit kerststallen die in flessen gemaakt zijn door Leo Buytaert en wassen kerstbeelden van de hand van Paul Willems.


7.Tractor Kerstrun

Voor het eerst komt ook de Tractor kerstrun langs de Markt gereden. De Tractor kerstrun is een jaarlijks event dat ondertussen al weer aan de 8ste editie toe is, waarbij kleurrijk versierde én verlichte tractoren hun weg banen door Geel. Rond 19u15 wordt de lichtstoet verwacht aan het marktplein.


8.Késmis in den Doenkere XXL

De Geelse gidsenbond heeft alle registers open getrokken om van deze Késmis in den Doenkere de meest memorabele versie tot nu toe te maken. Niet alleen krijg je alles te horen over de herkomst van onze kerstgebruiken tijdens deze interactieve wandeling door Geel, onderweg kan je genieten van een maaltijd met streekproducten, grote en kleine kerststallen en je woont een voorstelling van de kerstmusical “De Klokgeesten” bij.


9.Kerst in de deeldorpen

Niet enkel in het centrum van Geel wordt Kerst ten volle beleefd. Geniet in de verschillende deeldorpen van magische kerstwandelingen, prachtige kerstconcerten of gezellige kerstboomverbrandingen. Voor een volledig overzicht kan je onze kerstkalender downloaden.

 

(Foto's met dank aan Kristof Donné en Willy Peeters)