Met helden en heiligen

Helden en heiligen

Digitale fietslus met boeiende verhalen

Stap op de fiets en leer zeven helden en heiligen op een verrassende manier kennen. Download de app op je smartphone voor boeiende verhalen, audio en video over Kempens religieus erfgoed. Deze digitale fietslus combineert verhalen, audio en video rond Kempens religieus erfgoed. 

Bij ‘Op de fiets met helden en heiligen’ staat de beleving centraal. Daarom werd gekozen voor een bijzondere mix van fietsen, storytelling en interactieve aanpak. De verhalen van zeven helden en heiligen brengen het erfgoed helemaal tot leven. De route is 53 kilometer lang, start bij de norbertijnenabdij van Tongerlo in Westerlo en volgt het fietsknooppuntennetwerk in Westerlo, Herselt, Laakdal, Meerhout en Geel.

Download de app in 10 stappen

Download de gratis AbelLife App  in de Appstore

  1. Start de AbelLife app
  2. In de app ga je naar “shop”
  3. Vervolgens klik je op de tab “gratis”  
  4. Klik op “Westerlo (B) – Helden en heiligen”
  5. Klik op een van de routes uit de “Helden en heiligen” bundel
  6. Klik op “bekijk bundel”
  7. Download de bundel
  8. De routes staan nu onder de tab “mijn routes”. Om de routes te beleven klik je op de betreffende route.
  9. Druk op “start route” om de route te beleven.

De app is geschikt voor iPhone en Android. Het gebruik is 100% offline (geen extra telecomkosten, geen problemen met bereik en zuinig met de batterij). Hoe AbelLife werkt kan je hier bekijken. De prijs voor download bedraagt € 1,79. 

Een begeleidende brochure kost 2 euro en is verkrijgbaar bij Toerisme Geel en bij de boekenwinkel in de abdij van Tongerlo. 

Bekijk hier de reportage van Vlaanderen Vakantieland.