Speelbos Engels Kamp

Speelbos Engels Kamp

Het speelbos Engels Kamp vind je op de plaats van het vroegere Engels Kamp aan het militair domein Kievermont. In dit speelbos hoef je niet op de paden te blijven en mag je gebruik maken van alle losse materialen die je vindt, om bijvoorbeeld een kamp te bouwen. Je vindt er ook een uitdagend spelparcours en twee uitgewerkte kampen die je gewoon zo kan gebruiken om te spelen of nog verder kan uitbouwen.

In het bos liggen nog oude spoorwegbeddingen van vroeger. Hiervan werden paden gemaakt voor de wandelaars en fietsers. Op een infozuil in de inkomhal vind je info terug over spelen in het bos, de natuur en een stukje geschiedenis van het kamp. 

Uurtje wandelen van het centrum

Het speelbos ligt op slechts 4 km van het centrum. Vanaf de Markt kan je via verschillende speelpleintjes naar het speelbos wandelen: via de Postpaddekes, Doelenstraat, De Billemontstraat, Molenstraat, naar de speelse wadi achter de Thomas De Backerstraat. Vervolgens via de Albert Westerlinkstraat, Gerststraat naar het speelpleintje van de Scherpendries. Dan naar het speelbos via Galven, Retieseweg en Berkven over de Katersberg, Pand naar de ingang van het Engels Kamp (Retieseweg 83a). De wandelroute is ook te raadplegen via Routeyou.

 

Kwartiertje fietsen van het centrum

Met de fiets ben je in een kwartiertje in het speelbos. Via de straat Nieuwland is een speciale toegang voor fietsers voorzien. Het speelbos ligt ook vlakbij knooppunt 3 van het toeristisch fietsknoopuntennetwerk van de Provincie Antwerpen. De ingang van het speelbos is vlakbij de bushalte Buitenblokken. Dit is haltenummer 109451 & 109452 bediend door buslijnen 380,381 en 382 op weekdagen en belbus 921 Geel-Mol op weekdagen en in het weekend. De dienstregelingen zijn te raadplegen via de routeplanner van De Lijn.

Openingsuren en toegankelijkheid Speelbos Engels kamp Geel

Het speelbos is overdag altijd toegankelijk (van een halfuur voor zonsopgang tot een halfuur na zonsondergang).

In het speelbos is een lus van ongeveer 1km voorzien van een rolwagenvriendelijke halfverharding die slechts beperkte hellingen bevat. De andere paden in het bos zijn niet verhard. Er is een voorbehouden parkeerplaats voor mindervaliden op de parking bij de hoofdingang.

Er is in het speelbos ook een reglement van toepassing. Je kan het toegankelijkheidsreglement van het speelbos aan de linkerzijde downloaden.

Speelbos Engels KampSpeelbos Engels KampSpeelbos Engels KampSpeelbos Engels Kamp
Speelbos Engels KampSpeelbos Engels Kamp