Beeldentuin Hugo Voeten

Beeldentuin Hugo Voeten in Geel

200 werken van meer dan 35 kunstenaars in een adembenemende omgeving

Aan de rand van de stad Geel, omringd door akkers en verscholen achter een groene omheining, ligt de beeldentuin die de privéwoning van kunstverzamelaar Hugo Voeten omringt. In het park van 15 hectare vormen meer dan 150 beelden een prachtige eenheid met de natuur, die wisselt met de seizoenen. Sommige kunstwerken werden gecreëerd op maat van de locatie en gaan een speciale dialoog aan met het landschap. Waterpartijen en ‘kamers’, gevormd door taxushagen en andere evergreens, omkaderen een unieke verzameling sculpturen.

De mens vormt vaak het centrale thema, maar ook dieren krijgen ruimschoots de aandacht.

Stieren, paarden, stokstaartjes, schapen en pumas halen de toeschouwer uit de mijmering waartoe de rust van de overige sculpturen aanzet.

De beeldentuin is geopend van 1 maart tot 31 oktober. Een bezoek aan de beeldentuin gebeurt steeds onder leiding van een gids. 

Groepsbezoek

Voor een groepsbezoek is reserveren verplicht. Een bezoek duurt 1,5 uur en is mogelijk van maandag tot en met zaterdag. Omwille van praktische redenen worden enkel groepen vanaf 15 personen toegelaten. Een bezoek kost € 10 p.p. en € 80 voor de gids.

Individueel bezoek aan de beeldentuin

Van maart tot oktober kan je elke eerste woensdag en zondag van de maand de Beeldentuin ontdekken onder begeleiding van een gids. De rondleiding start stipt om 14u. De rondleiding kost € 10 per persoon. Reserveren via mail is wel verplicht.

Meer informatie kan je terugvinden in de brochure.

Beeldentuin Hugo VoetenBeeldentuin Hugo VoetenBeeldentuin Hugo VoetenBeeldentuin Hugo Voeten
Beeldentuin Hugo Voeten